Sinustako elokuva- ja TV-alan ammattilainen?

Palkittu tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions kouluttaa tulevia audiovisuaalisen alan ammattilaisia TE-toimiston Elokuva-alan teknisen työryhmän koulutuksessa. Koulutuksen myötä saat perustietoa, taitoja ja kokemusta, joiden avulla sinulla on paremmat mahdollisuudet työllistyä alan tehtäviin.

Koulutus kestää 40 päivää ja se jakaantuu lähiopetusjaksoon ja työssäoppimiseen. Koulutuksen työssäoppimisjaksolla on mahdollista työskennellä Oulun alueella talvella 2020 kuvattavassa draamasarjassa.

Kouluttajina kokonaisuudessa toimivat elokuvatuottaja Ilkka Matila, yksi MRP Matila Röhr Productions Oy:n omistajista, tuotantoassistentteja kouluttava Joonas Kauppinen, jolla on lähes 10 vuoden kokemus alalta, pitkän linjan konkari ja eläinkouluttajanakin tunnettu Tapani Launonen, yli 20 vuotta valaisijana työskennellyt Karri Pöykiö sekä yli 60 tuotannossa kamera-assistenttina työskennellyt Mika Ailasmäki.

Opetus jakaantuu yhteisiin opintoihin sekä valinnaisen moduulin opintoihin. Koulutukseen kuuluu yhteisinä opintoina kuvauspaikalla toimiminen ja settietiketti, työryhmässä toimimisen ja vastuunkannon merkitys elokuvan tekoprosessissa, käsikirjoitusten purkamisen perusteet, työturvallisuus, työsopimukset, palkat alalla, toimenkuvat, perehdytys kevytyrittäjyyteen, itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimiseen sekä alalle työllistymisen erityispiirteet.

Koulutuksessa voi valita suuntautumisvaihtoehdoksi yhden kolmesta moduulista.

Valomies ja grip-assistentti

Moduulissa opitaan valoryhmässä toimimisen perusteet, valomiehen sekä grip-assistentin tehtävät, kaluston tekninen tuntemus ja kalustoon tutustuminen käytännössä, dolly-radan rakentaminen ja työturvallisuuden erityispiirteet.

Kamera-assistentti ja DIT

Tähän moduulikokonaisuuteen sisältyy kameraryhmässä työskentely, 2. ja 3. kamera-assistentin sekä DIT:n tehtävät, kaluston tekninen tuntemus ja kalustoon tutustuminen käytännössä, kamerahuollon perusteet sekä työturvallisuus.

Tuotantoassistentti ja kuvaussihteeri

Tämän moduulin opiskelijat tutustuvat tuotannollisiin rooleihin, kuvausaikataulun ja call sheetin perusteiden laatimiseen, ajolistan laatimiseen, matkalaskujen sekä tiliöintikartan täyttämiseen ja tulkinta, kamera- ja tuotantoraportin täyttämiseen.

 


 

Kiinnostuitko?

Jos olet perusterve elokuva- ja TV-alasta kiinnostunut, sinulla on hyvä stressin- ja paineensietokyky, kiinnostusta teknisiin ominaisuuksiin ja asioihin, ongelmanratkaisukykyä, hyvät yhteistyö- ja organisointitaidot sekä pystyvyyttä työskentelemään toisinaan haastavissakin olosuhteissa, olet etsimämme henkilö.

Lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ja mahdolliset työnäytteet tai linkki niihin) osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (viestin aiheeksi "Elokuva-alan koulutus 2019"). Nimeä hakemus ”Sukunimi Etunimi hakemus” ja CV ”Sukunimi Etunimi CV” (pdf- tai doc-formaatti). Kerro hakemuksessasi, minkä moduulin opinnot kiinnostavat sinua ensisijaisesti. Tämän lisäksi koulutukseen tulee hakea TE-toimiston sivujen kautta Oma asiointi -verkkopalvelussa. Haun deadline on 9.10.

 

Lue koulutuksen tarkempi sisältö, pääsyvaatimukset,
aikataulut ja hakuohjeet TE-toimiston sivuilta:

TE-toimisto