torstai, 15 elokuu 2013 13:51

METSÄN TARINA on nyt kaikkien aikojen katsotuin kotimainen dokumenttielokuva

Kotimainen luontodokumenttielokuva METSÄN TARINA on nyt kaikkien aikojen katsotuin kotimainen dokumenttielokuva, kun sunnuntaina 14.4.2013 sen katsojasaldo ylitti menestyselokuva Reindeerspottingin katsojaluvut. Joulukuussa 2012 ensi-iltansa elokuvateattereissa saanut kotimainen luontodokumenttielokuva Metsän tarina on 15 viikossa ja kolmessa päivässä kerännyt ennätykselliset 65 865 katsojaa.                                                                                                                                                

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä.

Viimeksi kotimainen luontodokumentti nähtiin valkokankailla 50 vuotta sitten, kun Suomi-Filmin tuottama Luonnon kätköissä sai ensi-iltansa 1963.

 

Elokuvan tuottaja Marko Röhr kommentoi Metsän tarinan hienoa tulosta: “Metsän tarina on monella tavalla ainutlaatuinen elokuva: se on syntynyt rakkaudesta Suomen luontoon, halusta näyttää sen kauneus ja saada ihmiset hetkeksi tuntemaan olevansa osa luontoa, mukana metsän ikiaikaisessa tarinassa. Upea työryhmä on onnistunut tekemään elokuvan, joka koskettaa kaiken ikäisiä. Monelle elokuva on ollut ensimmäinen kosketus vanhaan suomalaiseen metsään, joillekin mahdollisuus jälleen päästä nauttimaan omasta luonnostamme kun ikä tai terveys ei enää sitä muuten salli. Saamamme palaute on ollut poikkeuksellisen runsasta ja positiivista. Olen todella kiitollinen, että yleisö on löytänyt luontoelokuvan niin runsaslukuisesti, että elokuva on noussut katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi kautta aikojen!”

 

”Suomen ainutlaatuisesta luonnosta riittää paljon elokuvan aiheita. Metsän tarinan menestyksen rohkaisemana olemme aloittaneet maamme ainutlaatuisista järvistä kertovan elokuvan valmistelut. JÄRVEN TARINA tulee esittelemään vielä vähemmän tunnetun osan maamme luonnosta; järvien vedenalaisen maailman. Elokuva kertoo järviemme vuosituhantisen tarinan ja niiden ainutlaatuisen vuodenkierron myös pinnan ja jään alla. Elokuvan tekemisessä voimansa yhdistää osa Metsän tarinan työryhmää sekä MRP:n vedenalainen kuvausryhmä. Elokuvan kuvaukset kestävät noin kolme vuotta,  paljastaa elokuvan tuottaja Marko Röhr.

 

”Päällimmäisenä nousee mieleen metsän aito tunnelma. Se on ollut retki vanhaan metsään, joka on joskus koettu tai halutaan vielä kokea. Tekemisestä tulee mieleen tuotannon korkea taso. Se vaikutti minuun suuresti elokuvan loppuhionnassa. Kuvaaminen on tietysti kokonaan eri juttu. Sehän on osa elämääni!” muistelee elokuvan toinen luontokuvaaja Hannu Siitonen.

 

”Katsojilta saamani palautteen perusteella voi sanoa, että elokuva on onnistunut koskettamaan suomalaisten syvimpiä tunteita luontoa ja erityisesti vanhoja metsiä kohtaan. Kotimaisen luontodokumentin menestys valkokankailla tuntuu todella upealta. Haluan korostaa koko työryhmän loistavaa panosta.” kommentoi elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Ville Suhonen.

 

"Onhan tämä melkoinen saavutus, varsinkin kun omalta osaltani Metsän tarinan tekeminen alkoi pussillisesta miniDV-nauhoja. Lopulta materiaalia oli arviolta 100 tuntia, josta tämä timantti hioutui. Etenkin lapsilta tullut positiivinen palaute on todella palkitsevaa." myhäilee elokuvan ohjaaja-leikkaaja  Kim Saarniluoto.

 

Elokuvan levittäjä, Nordisk Filmin elokuvateatterilevityksen johtaja Katarina Nyman, iloitsee Metsän tarinan suuresta suosiosta: ”Se kertoo että tämäntyyppistä laadukasta sisältöä kaivataan jatkossakin elokuvateattereihin. Iso kiitos luontorakkaalle kansallemme sekä elokuvateattereille, jotka olivat mukana tekemässä näitä upeita lukuja!”

 

 

ELOKUVA

MRP Matila Röhr Productionsin toimeksiannosta luontokuvaaja Hannu Siitonen Parikkalasta ja luontokuvaaja Mikko Pöllänen Simpeleeltä aloittivat yhteistyön, jonka tuloksena syntyi tämä hieno dokumenttielokuva. Siitonen ja Pöllänen käyttivät aikaa elokuvan tekoon yli neljä vuotta ja kuvasivat materiaalia, josta syntyi esileikattua elokuvaa yli 20 tuntia. Tästä valtavasta kuvamäärästä leikkaaja Kim Saarniluoto hioi yli puolitoista vuotta kestäneen työrupeaman jälkeen elokuvan lopulliseksi kestoksi noin 75 minuuttia.

 

Metsän tarina on jo kolmas Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen dokumenttielokuva, se on suurin ja vaikuttavin elokuva, jonka he ovat yhdessä kuvanneet eli elokuvaa voisi sanoa jopa heidän elämäntyökseen.

 

Elokuvan on käsikirjoittanut Ville Suhonen, joka muistetaan myös Poika ja Ilves -menestyselokuvan käsikirjoituksesta. Elokuvan ohjauksesta vastaavat yhdessä Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto.

 

Elokuva ja sen musiikki sai kansainvälistä huomiota, kun Metsän tarinan musiikin säveltänyt Panu Aaltio voitti maailman tärkeimmän elokuvamusiikkipalkinnon. The International Film Music Critics Association (IFMCA) palkitsi Metsän Tarina -elokuvan musiikin säveltäjän Panu Aaltion vuoden 2012 parhaasta dokumenttielokuvan sävellyksestä.

 

 

MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS

MRP Matila Röhr Productions keskittyy toiminnassaan pitkien elokuvien lisäksi myös korkealaatuisiin teoksellisiin dokumenttielokuviin ja laadukkaisiin dokumenttisarjoihin sekä osallistuu kansainvälisiin yhteistuotantoihin.

 

Elokuvan tuottaja Marko Röhr on ylpeä Metsän tarinan työryhmästä, jonka luova työ ja voimien yhdistäminen MRP Matila Röhr Productionsin kanssa tuo suuren yleisön nähtäväksi ainutlaatuisen dokumenttielokuvan suomalaisesta metsästä, jossa luontokuvaajien sankaruus tulee hienosti esille. Dokumentteja ei katsota vain tiedon vuoksi, ne suunnitellaan kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi, jollainen Metsän tarina on.

 

LEHDISTÖMATERIAALI

www.filmikamari.fi/pressit

Käyttäjätunnus/salasana: press/noutaja

Klikkaa vasemmalta ELOKUVAT ja sitten ENSI-ILTANSA SAANEET -listasta klikkaa Metsän tarina.

 

EPK-KLIPPEJÄ TV- JA RADIOKÄYTTÖÖN

ftp://mrnshare6:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

VERKKOSIVUT

www.facebook.com/MetsanTarina

www.nordiskfilm.fi/valkokangas

www.matilarohr.com

 

LISÄTIETOJA

Marko Röhr

Tuottaja

MRP Matila Röhr Productions

0400 416 634

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Katarina Nyman

Elokuvateatterilevityksen johtaja

Nordisk Film

09 476 44667

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Manna Katajisto

Tiedotuspäällikkö

Nordisk Film

09 476 44 666

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.