tiistai, 27 marraskuu 2018 00:00

Suomalais-espanjalaisen draamasarjan kuvaukset käynnissä

Ylen, MRP Matila Röhr Productions Oy:n ja Mediapron suomalais-espanjalaisena yhteistuotantona toteutettavan uuden draamasarjan kuvaukset ovat alkaneet.


Vahvasti kontrasteihin nojaavan kahdeksanosaisen Paradisen kuvaukset aloitettiin kylmässä ja pimeässä Oulussa, josta jatketaan Fuengirolaan, Espanjan aurinkorannikolle, joka on noin 15 000 suomalaisen koti ympäri vuoden. Keskeisenä teemana ovat muistot, niistä kiinni pitäminen ja niitä pakeneminen.


Riitta Havukainen näyttelee pääosaa, 60-vuotiasta oululaista rikosetsivää Hilkkaa, joka lähtee viimeiselle työkeikalleen Espanjan aurinkorannikolle selvittämään kadonneen suomalaisperheen mysteeriä. Espanjassa Hilkka törmää epäilyttävissä olosuhteissa kuolleiden eläkeläisten tapauksiin. Riitta Havukainen on tunnettu suomalainen näyttelijä, joka on ollut mukana mm. Fakta homma (1987) sekä Harjunpää ja heimolaiset (1995).


Havukaisen rinnalla, toisessa pääosassa, nähdään sekä tv:stä että elokuvista tunnettu espanjalainen näyttelijä Fran Perea. Hän on ollut mukana tv-sarjoissa, kuten Luna, B&B ja La Sonata del Silencio. Hän on näytellyt myös elokuvissa, kuten Alex de la Iglesian ohjaamassa Balada Triste de Trompeta ja Antonio Banderaksen ohjaamassa El Camino de los Ingleses. Fran Perea on Suomessakin melko tunnettu, sillä hän näytteli täällä hyvin suositussa Serranon perheessä Marcos Serranoa. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Risto Tuorila, Armi Toivanen, Carl-Kristian Rundman, María Romero ja Oscar Zafra.

Suomen lisäksi sarjassa puhutaan espanjaa ja englantia.


Paradise on Costa del Soliin sijoittuva rikosdraama, jonka pääkäsikirjoittaja on Matti Laine. Matti Laine tunnetaan kirjoistaan ja yhtenä Sorjosen käsikirjoittajana. Paradise on uusi konsepti, jossa kohtaavat Euroopan polarisaation kaksi ääripäätä: Noir-Pohjola ja Valon-Etelä.


Paradisen ohjaa Marja Pyykkö ja kuvaajana toimii Heikki Färm. Sarjan päätuottajaksi valittiin Ylen kilpailutuksen kautta MRP Matila Röhr Productions, jolla on entuudestaan kokemusta kansainvälisistä yhteistuotannoista. Se myös tuntee hyvin molemmat kuvauspaikat, Oulun ja Andalusian.

Sarjan kuvaukset alkoivat Oulussa loka-marraskuussa ja jatkuvat Fuengirolan lähistöllä Espanjassa tammi-huhtikuussa. Viimeinen kuvausjakso on Oulussa ensi kesäkuussa ja sarja esitetään Ylen kanavilla loppuvuodesta 2019.