Järven Tarina on tulossa tammikuussa 2016

Järven Tarina - Trailer

Neljä elementtiä. Ensi-ilta 17.3.

torstai, 14 tammikuu 2016 00:00

Järven tarina elokuvateattereissa 15.1.2016!

 

Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Vadelmavenepakolainen on komedia ruotsalaismiehestä suomalaisen ruumiissa.

 

Mikko Virtanen vihaa kaikkea suomalaista. Hän on lapsuudestaan asti halunnut vaihtaa ahdistavan hiljaisuuden, selkäsaunan, kossun ja puukkotappelun ruotsalaiselämään, vakuutusturvaan, jääkaappikylmään piimään ja Abbaan.

 

Mikko törmää laivalla Mikaeliin, ruotsalaiseen psykologiin, joka on perinjuurin kyllästynyt ruotsalaisten järkiperäiseen kohtuuajatteluun. Miehet päätyvät laivan kannella koko elämän mullistavaan ratkaisuun. Mikko ottaa Mikaelin henkilöllisyyden ja muuttuu vihdoinkin paljasjalkaiseksi ruotsalaiseksi.

 

Enää Mikon täytyy vain tutustua uuteen ruotsalaiseen perheeseensä…

 

Elokuvateattereissa 3.10.2014 alkaen!