Järven Tarina on tulossa tammikuussa 2016

Järven Tarina - Trailer

Neljä elementtiä. Ensi-ilta 17.3.

Metsän tarina palkittiin parhaan elokuvan Grand Prix-palkinnolla 2014 World Mountain Documentary Festival of Qinghai China -elokuvafestivaalilla ja lisäksi Metsän tarina palkittiin parhaasta ohjauksesta (Ville Suhonen, Kim Saarniluoto).

Elokuvan tuottaja Marko Röhr oli kutsuttu festivaalin vieraaksi sekä myös puhujaksi festivaalin yhteydessä järjestettyyn foorumiin. Marko Röhrin puhe  käsitteli ihmisen ja luonnon suhdetta sekä luontoelokuvien tuotantoa.

World Mountain Documentary Festival on järjestetty vuodesta 2008 lähtien aina joka toinen vuosi.

"Jade Kunlun" -palkintojenjako on yksi Kiinan Quinghaissa järjestettävän World Mountain Documentary Festivalin tärkeimmistä tapahtumista. Kilpailuohjelman kautta on tarkoituksena kasvattaa tietoisuutta vuoristo -ja ylänköseutujen ympäristö- ja kulttuuriasioista, edistää ihmisen ja luonnon rinnakkaiseloa sekä rohkaista kulttuurilliseen monimuotoisuuteen. Festivaalin teemoina ovat "Vuoristomaailma, Ainutkertaiset kuvat ja Ihmiskunnan muistin säilyttäminen ja laajentaminen". Kilpailussa on kolme eri kategoriaa: Antropologia, Yhteiskunta ja Luonto, joissa kussakin jaetaan pääpalkinto ja palkitaan lisäksi paras pitkä dokumentti, paras lyhyt dokumentti, tuomariston erikoispalkinto, paras ohjaus ja paras kuvaus.
 
Metsän tarina on kaikkien aikojen katsotuin luontodokumenttielokuva Suomessa, jota esitetään edelleen elokuvateattereissa, 87. esitysviikko alkaa perjantaina 15. elokuuta.

keskiviikko, 21 toukokuu 2014 07:46

Järven Tarina

Järven tarina –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

 
Elokuvan ensi-ilta on joulukuussa 2015.